Contact met Hollands Kroon en de initiatiefnemers

12 maart 2021

Nadat er vorige week contact is geweest met Mevr. Bais van Hollands Kroon en wij onze zorgen kenbaar hebben gemaakt over dit plan aan de Limmerschouw kregen wij de toezegging dat zij de initiatiefnemers zou vragen contact met ons op te nemen.

WOB verzoek

Op ons WOB verzoek kregen we van haar de toezegging over de beschikbare documenten.

Zij vertelde ons dat het hele plan nog in de “droomfase” verkeerd. Hierbij moet je denken aan een fase waarbij men onderzoekt of de wens tot samengaan van partijen haalbaar is.

Initiatiefnemers

Deze week werden wij gebeld door diegene die “de kar trekt” bij de initiatiefnemers. Wij hebben aangegeven in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken te willen worden bij dit plan gezien het feit dat het een enorme impact gaat hebben op ons woongenot.

Locatie

In onze ogen zou het vreemd zijn plannen te ontwikkelen voor een dergelijk complex waarbij men nu al weet dat de locatie zeer veel weerstand opwekt. Omdat wij niet snappen waarom de huidige locatie aan de Hartweg, volgens ons prima geschikt voor uitbreiding en modernisering, niet zou voldoen. Wij denken namelijk ook dat dit én economischer én duurzamer is.

Waarom niet iedereen naar de locatie aan de Hartweg wil kon de contactpersoon ons niet vertellen.

Hoe men bij de Oosterweg tegen dit plan aankijkt is ons op dit moment niet duidelijk.

Ons verzoek om als één van de regieleden deel te gaan nemen wordt overgebracht. Ons lijkt het logisch dat je gezamenlijk, dus ook met de omwonenden, werkt aan een plan als je de locatie aan de Limmerschouw als favoriet bestempeld.