Hollands Kroon erkent: Limmerschouw eo. heeft verkeersoverlast

24 juni 2021

Met je auto over de Limmerschouw richting Veldwachterspad in Winkel? Dat kan niet meer, want de gemeente Hollands Kroon plaatst er een paaltje.

De route Limmerschouw en Reine Victoria is straks alleen nog toegankelijk voor bestemmingsverkeer van de golfbaan. Wel blijft het op deze manier een doorgaande route voor (brom-)fietsers.

Op de Limmerschouw en de Reine Victoria in Winkel rijden chauffeurs vaak te hard. De gemeente heeft er zoveel meldingen over ontvangen dat de route voorkomt in de top tien van plekken die inwoners als verkeersonveilig zien.

De gemeente wil beide wegen aanpakken en hoopt dat er voor volgend jaar een plan komt. Daarom nu deze tijdelijke oplossing.

Opmerking omwonenden

Nu Hollands Kroon ook zelf inziet dat zowel de Limmerschouw als de Reine Victoriaweg overlast hebben van het vele verkeer wat nu al vanaf het golfterrein komt wordt het ook tijd te kijken naar de plannen voor het Sportcomplex Niedorp/Winkel.

Tenslotte moet straks ook nog het verkeer van en naar dit beoogde sportcomplex Niedorp/Winkel over zowel de Limmerschouw als de Reine Victoriaweg.

Laten we even buiten beschouwing het feit dat ’t Hoefje wordt afgesloten en dat al dat verkeer straks over de Boomgaardweg wordt geleid.

De vraag is of Hollands Kroon beseft wat de omwonenden van zowel de Boomgaardweg als de Reine Victoriaweg straks aan verkeer te verwerken krijgen. En daar komt, god behoede het, nog het verkeer van dit sportcomplex én Tiny Houses bij.

Hollands Kroon schrijft: “Wij zijn van plan om beide wegen aan te pakken. Zo wordt het voor alle weggebruikers een prettiger weg om gebruik van te maken. Dat houdt in dat er voor 2022 een plan komt hoe deze wegen verkeersveiliger gemaakt kunnen worden. Wanneer het plan er is, bespreken wij deze met de omwonenden.

Wij als omwonenden hopen werkelijk dat Hollands Kroon met ons in overleg gaat, de vele verhalen uit de pers laten echter een ander beeld zien.

Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210624_87863594

Bron: https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/afsluiting-limmerschouw-winkel