Opknappen buitenzwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp gaat mogelijk flink meer kosten dan verwacht. Half december is er duidelijkheid over wat er nodig is

24 november 2020

Hoewel nog niet overal een prijskaartje aan hangt, gaat het opknappen van het sterk verwaarloosde buitenzwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp vermoedelijk in de papieren lopen.

Dat is de verwachting op basis van onderzoek. ’De kosten lijken flink hoger te liggen’ , aldus de gemeente. Half december wordt bekend wat er werkelijk nodig is om het zwembad en het buitenterrein weer alle glans te geven dat het ooit bezat.

Wortels

Volgens wethouder Mary van Gent hebben met name de wortels van de flink uit de kluiten gewassen bomen op het terrein voor veel schade gezorgd aan leidingen en straatwerk. Tot tevredenheid van de wethouder is de constructie van de bassins in orde, wat niet geldt voor het tegelwerk dat voor een deel is losgeraakt. Daarnaast moeten de zonnepanelen worden vervangen.

Zwembad De Rijd is ruim dertig jaar oud. In april van dit jaar trokken een paar Niedorpers zich de slechte toestand van het buitenbad aan. Onder wie Remco Mienis. ,,In mijn jeugd was het een zwembad waar het iedere dag vol lag met spelende kinderen.’’ Hij zei toen te verwachten dat er ’genoeg bedrijven zijn die een steentje willen bijdragen aan het herstel van het bad.’

Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20201124_49957384